Сарадња

Визија способних и савремених техничара у области медицине и фармације не може се остварити без квалитетне и иновативне праксе, због чега је наша школа договорила сарадњу са еминентним установама у земљи и иностранству.

Школа сарађује са две наставне базе у којима се реализује пракса ученика: Општа болница „Свети Лука“ и ЗУ Апотека Смедерево.

 

Висока школа за спорт и здравство

Са овом високошколском установом основаном 1977. наша школа има потписан уговор о пословно-техничкој сарадњи. Она подразумева гостовање професора Високе школе, приступ ресурсима и могућност повлашћеног школовања ученика наше школе. За више информација погледајте ОВДЕ.

Консултативни центар Београд

Сарадња образовног центра "Браћа Стаменковић" и "Селекта Едука" ДЕТАЉНИЈЕ (консултативни центар Београд, медицина)

Школа има потписан споразум о сарадњи са Центром за образовање здравствених радника у Инголштату (Немачка). Овај споразум омогућује ученицима да на одређени период бораве у овом центру и тамо похађају практичну наставу.

У питању је један од највећих ценатара за обуку медицинског особља у немачкој савезној држави Баварска, а похађа га око 600 ученика. У овом центру се врши обука више различитих профила медицинског особља, од медицинских сестара и неговатеља, до лабораторијских асистената и асистената за рад на апарату за рендгенско снимање.

Поред савремених кабинета, које је због опремљености тешко разликовати од просторија у самим здравственим установама, ученици могу практичну наставу похађати и у локалном здравственом центру.

www.bbz-ingolstadt.de