Образовни профили

Медицинска сестра-техничар

Да ли си икада замишљао/замишљала да радиш најхуманији посао који човек може да замисли? Је ли те икада занимало људско здравље и водила те жеља да помажеш другима?

Ако желиш да научиш много о људском телу и како оно функционише, као и о процедурама уз помоћ којих можемо помоћи другим људима кад им је здравље угрожено, овај образовни профил је прави избор за тебе. Учећи о медицини и здрављу из многобројних углова, кроз теорију и стручну праксу, како у нашој земљи, тако и у иностранству, оспособљаваш се за обављање посла медицинске сестре-техничара.

Ово четворогодишње образовање пружа ти многобројне могућности запошљавања. Поред тога, диплома овог профила отвара ти врата за стручно усавршавање вишег степена – више и високе стручне спреме у области медицине, као и многобројних других могућности даљег школовања.

 

Предности наших занимања и перспективе за будућност

Фармацеутски техничар

Јесу ли те икад привлачили бели мантили, тачност, уредност и важност апотеке? Да ли размишљаш какву важну улогу за човечанство има фармација и познавање њених тајни?

Ако желиш да продреш у дубине ове исцелитељске науке модерног доба, и оспособиш се за помагање другима да се снађу у овом сложеном и озбиљном пољу, фармацеутски техничар је прави профил за тебе. Учићеш о наукама које су уско повезане са фармацијом, и своје теоријско знање усавршаваћеш на пракси у самој апотеци. Ширићеш своја знања праћењем савремених сазнања у овој области. Оспособићеш се за важну улогу фармацеутског техничара који својим знањем даје огроман допринос добробити људског рода.

Ово занимање одувек је на цени и четворогодишње образовање пружа ти могућност директног запошљавања. Наравно, након средње школе, своје образовање можеш кроз високо образовање у овој области.